Voita arvonnassa aurinkopaneelit, viemäriremontti – tai molemmat!

Hyytiäisten viemäriremontti toteutettiin sukitusmenetelmällä rakenteita rikkomatta

Jaa kokemus:

Hannu ja Marja Hyytiäisen omakotitalo on rakennettu vuonna 1966. Äänekoskella asuva pariskunta huolestui talon alkuperäisen viemärin kunnosta, kun keittiön viemäri alkoi pitää hieman ääntä. Hannu ja Marja kartoittivat useampia viemäriremontteja toteuttavia yrityksiä ja päätyivät lopulta LVIturvaan, joka oli tehnyt samalla asuinalueella useampia vastaavia töitä.

– Rupesimme katselemaan erilaisia firmoja, jotka viemäriremontteja tekevät ja keskusteluja käytiin monien toimijoiden kanssa. LVIturvan Jonne Parhiala tuli käymään ja hänen kokemuksensa ja remontista kertomansa asiat vaikuttivat valintaamme omalta osaltaan. Hän kertoi myös käytettävistä materiaaleista ja niiden laadukkuudesta, Hannu Hyytiäinen muistelee.

– Tässä lähialueella oli kohteita, johon LVIturva oli tehnyt viemäriremontteja. Sain myös Jonnelta heidän aiempien asiakkaidensa yhteystietoja, joille voisin soittaa ja kysyä heidän kokemuksiaan LVIturvan tekemästä työstä. Soittelinkin sitten useammalle henkilölle ja he olivat tyytyväisiä. Se oli yksi näkökohta, joka antoi luottamuksen, Hannu kertoo.

”Turhia soittoja ei tarvinnut tehdä”

Yksikerroksisen talon viemärit sijaitsevat talon pohjalaatan alla, jolloin perinteisellä menetelmällä tehtäessä olisi viemäriremontin yhteydessä lattia ja pohjalaatta täytynyt repiä auki. Perinteisen menetelmän sijaan päädyttiinkin siis sukitusmenetelmään, joka mahdollisti sen, ettei lattioita tarvinnut piikata auki kuin vain parissa haasteellisemmassa ja paljon mutkia sisältävässä kohdassa.

– Normaali viemäriremontti kesti neljä päivää ja sen jälkeen tehtiin vielä yhtenä päivänä haasteellisemmat jatkotoimenpiteet. Esimerkiksi keittiön viemärin vanhaa putkea jouduttiin hieman katkaisemaan ja liitos nostettiin piilosta lattian alta eristysalueelta lattian pintaan, Hannu kertoo.

– Rakenteita ei tarvinnut lähteä rikkomaan. Pohjalaatta on osa talon perustuksia ja sen rikkominen heikentää rakenteita, Hannu lisää.

– Saimme kyllä apua kaikkeen, mitä tuli! Turhia soittoja ei tarvinnut tehdä ja kaikki toimenpiteet joista oltiin sovittu, myös toteutuivat, Hannu kiittelee.

Asukkaat huomioitiin remontin aikana

Remontin yhteydessä oli WC:n lattialle, kaapin alle vahingossa päässyt noin puolisen litraa vettä. Hannu ja Marja kuivasivat veden välittömästi sen huomattuaan ja soittivat asiasta LVIturvalle.

– Kun rapataan, niin myös roiskuu jonkin verran ja se on ihan ymmärrettävää. Kun ilmoitimme tilanteesta, niin LVIturva lähetti seuraavana päivänä paikalle varmuuden vuoksi kosteusmittaajan, jonka kanssa todettiin, ettei ole mitään hätää eikä vahinkoa tapahtunut. Minusta tämä oli aika fiksusti toimittu!

Pariskunta pystyi myös asumaan kotonaan normaalisti koko remontin ajan. Hannun mukaan LVIturvan asentajat huomioivat heidän asukkaina työtä tehdessään eikä remontti häirinnyt heidän normaalia asumistaan. Hannu kuvailee LVIturvan toimintaa kokonaisuutena asialliseksi. Tehdylle työlle annettu kahden vuoden takuu sekä asennukselle annettu kymmenen vuoden virhevastuu luovat turvaa myös tulevaan.

– Minun kokemukseni mukaan LVIturvan työntekijät ovat asiallisia ja sanansa mittaisia miehiä.

 

Tilaa maksuton omakotitalon viemärikuvaus

  • Asiantuntijamme käy läpi kotisi putkiston kanssasi ja kertoo, mistä löytyy putkiston vaaranpaikat
  • Saat tärkeää tietoa omakotitalossa piilevistä vesivahinkoriskeistä
  • Saat halutessasi heti tarjouksen kotiisi sopivasta putkiremontista
  • Kartoituskäynti vie aikaasi vain tunnin verran

Tilaa maksuton viemärikuvaus tästä


Lue blogistamme, miksi viemäri kannattaa huoltaa säännöllisesti

Jaa kokemus:

Tässä kohteessa tehtiin:

viemarin_sukitus

Käyttövesiremontti
Viemärin sukitus
Lämpöverkkoremontti

Aiheeseen liittyviä kokemuksia